Мийт Лоуф припаднал на сцената вследствие на обезводняване
Мийт Лоуф припаднал на сцената вследствие на обезводняване / Guliver/Getty Images

Представител на Мийт Лоуф заяви, че рокаджията колабирал на сцената по време на свой концерт в Едмънтън, Канада, вследствие на тежка форма на обезводняване, съобщи Контактмюзик.

68-годишният музикант изпусна микрофона си и се свлече на пода, докато изпълняваше хита си от 1993 г. "I Do Anything for Love". Членове на групата му незабавно му се притекоха на помощ. Впоследствие той бе настанен в местна болница, в която лекари установиха, че здравословното му състояние е стабилно.

"Мийт Лоуф припадна в края на концерта си вследствие на тежка форма на дехидратация", се казва в послание, качено във Facebook. Той бе приет в близката болница, за да се подложи на рутинни тестове.

Мийт Лоуф припадна на сцената по време на концерт (ВИДЕО)

Състоянието му е нормално и стабилно. Ще бъдат извършени допълнителни тестове, но той е контактен и се възстановява бързо. Музикантът благодари на феновете за подкрепата и благопожеланията им."

Мийт Лоуф, чието истинско име е Марвин Лий Адей, отложи концерта си в Калгари в понеделник заради заболяване. Той отложи и свое шоу във Великобритания през 2013 г., минути преди началото му, поради здравен проблем.

През април Мийт Лоуф оповести, че ще издаде нов албум, озаглавен "Braver Than We Are". Това ще е първият му диск от 2011 г. Планирано е албумът да излезе на 9 септември в целия свят, с изключение на Северна Америка, където ще бъде издаден една седмица по-късно.

Източник: БТА