„Междузвездни войни по bTV
„Междузвездни войни по bTV / bTV

Всичките шест епизода на сагата „Междузвездни войни" ще бъдат излъчени за първи път в пълния си вид в национален ефир - от 18 септември от 22:30 часа по bTV. Зрителите ще проследят приключенията на Люк Скайуокър, Дарт Вейдър и другите популярни герои от сагата всяка събота. Най-новият епизод от „Междузвездни войни - Епизод III: Отмъщението на ситите" ще бъде излъчен за първи път в национален ефир на 2 октомври от 22:30 часа по bTV.

Събитията в поредицата се случват «преди много години в една далечна Галактика», където живеят хиляди видове същества и летенето между планети е ежедневие. По-голямата част от населените хиляди планети и звездни системи са в състава на Галактическа Република - демократично федеративно образувание, което впоследствие се изродява в Галактическа империя.

„Силата" е вездесъща форма на енергия, даваща свръхестествени способности на хората, които умеят да я натрупват в себе си. Тя "произтича от всички живи създания, обгражда ни, прониква през нас и свързва всичко в Галактиката". Съществува и нейна тъмна страна, която се поражда от гнева, страха и омразата. Тези, които използват „Силата" за добро, са джедаите, а обърналите се към Тъмната страна са Ситите, които използват способностите си в опит да завладеят Галактиката.

Сагата «Междузвездни войни» се е превърнала в начин на живот за милиони хора по целия свят. Нарежда се на трето място по приходи след поредиците за «Хари Потър» и «Джеймс Бонд» - шестте филма са събрали общи приходи от над 5,51 милиарда долара.