Майли Сайръс
Майли Сайръс / Gulliver/Getty Images
Точно когато човек си мисли, че 2020 година не може да стане по-откачена, поп певицата и актриса Майли Сайръс "хвърля бомбата", анонсирайки, че работи над албум с кавъри на хеви метъл групата "Металика", съобщават редица издания, сред които "Ню мюзикъл експрес" и порталът Лаудър саунд.

Сайръс е споделила новината, заради която мнозина ще погледнат датата, за да се уверят, че не е 1 април, за сп. "Интервю".

Запитана с какво се занимава, 27-годишната Майли Сайръс е отговорила: "Работим над албум с кавъри на "Металика". Имаме късмет, че можем да продължим работата си на фона на всичко, което се случва".

След като попремине първоначалният шок, феновете вероятно ще осъзнаят, че идеята не е толкова откачена, колкото звучи. Лаудър саунд припомня, че Майли Сайръс носи в себе си духа на рока и вече е записвала кавър на парчето "Nothing Else Matters" на "Металика". Сайръс освен това миналата година поднесе впечатляващо изпълнение на "Say Hello 2 Heaven" на гръндж групата "Темпъл ъв дъ дог" на трибютно шоу в памет на Крис Корнел, с което "порази" барабаниста на "Металика" Ларс Улрих.

Кого визира Майли Сайръс под "ние" остава загадка. Допуска се, че певицата вероятно има предвид продуцента на Ози Озбърн Андрю Уат, който освен това свири в нейната група. От анонса не става ясно също кавъри на кои парчета на "Металика" планира да запише Сайръс. 
 
БТА