Вдъхновеният от класическата приказна история на Ернст Хофман от 1916 година - "Лешникотрошачката и четирите кралства" е най-гледаният филм след миналият уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните.

Когато принцесите излязат от приказките: Кийра Найтли и Макензи Фой на премиерата на „Лешникотрошачката и четирите кралства“ (СНИМКИ)
 
Триизмерната история за момиче, пренесено в магическия свят от мишките на тавана ѝ, е гледана от 18 176 зрители и има 189 636 лева приходи за първите три дни у нас.

Кадър от Бохемска рапсодия
Кадър от „Бохемска рапсодия“ Alexandra Films

На втора позиция е биографичната драма "Бохемска рапсодия". Историята на Фреди Меркюри от създаването на "Куин" до големия благотворителен концерт през 1985 година, е вече десет дни на екраните у нас и за това време са я гледали 48 324 зрители и има 472 956 лева приходи.

Рами Малек в легендарния костюм на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Трета позиция е за екшъна "Венъм" по комиксите на "Марвел" от 80-те и 90-те години на миналия век. Том Харди в главната роля на суперзлодея, който трябва да се срещне със Спайдърмен, е гледан от вече 126 070 зрители и има 1 377 949 лева приходи от билетите им за месец и половина у нас.

Той е опасен, мрачен и непредсказуем: Том Харди е Венъм (СНИМКИ/ВИДЕО) 

Кадър от Венъм
Кадър от „Венъм“ Alexandra Films

На четвърто място е "Мистерията на къщата с часовника", базиран на детския роман от 70-те години на миналия век от Джон Белеърс. Случващото се с малкия Луис след преместването при чичо му Джонатан в омагьосана къща е вече четвърта седмица на екраните у нас и за това време е гледано от 43 031 зрители и събира 363 243 лева от билетите им.
 
Пето място е за анимацията "Луис и извънземните". Немският филм за тийнейджъра Луис, който се сприятелява с три извънземни същества, блъснали се в сградата, в която живее, е гледан от 16 973 зрители и има 167 351 лева приходи за трите седмици у нас.
 
На шеста позиция сред най-гледаните филми у нас е втората премиера от миналия уикенд - "Момичето в паяжината", създаден по книгата "Това, което не ни убива" на шведския автор Давид Лагеркранц и продължение на поредицата "Милениум".

Кадър от Момичето в паяжината
Кадър от „Момичето в паяжината“ Alexandra Films

Новата история за Лисбет Саландер и журналиста Макаел Бломквист е гледана вече от 2835 зрители и има 26 837 лева от билетите им за първите три дни у нас.
 
На седмо място е екшънът "Унищожителят" по книгата на Джордж Уолъс и Дон Кийт. Историята за спасяването на руския президент при опит за преврат, от страна на екип на американска подводница и група военноморски тюлени, заснета у нас и във Великобритания, е гледана от 16 413 зрители и има 148 306 лева приходи за трите седмици у нас.

В Русия ще гледат филма, в който Джерард Бътлър спасява руския президент
 
Осмо място в топ 10 е за музикалния "Роди се звезда" с Лейди Гага и Брадли Купър в главните роли.

Кадър от Роди се звезда
Кадър от „Роди се звезда“ Alexandra Films

Третият по ред римейк на едноименния филм от 30-те години на миналия век, който разказва историята на млада звезда, подпомогната от музикант в края на кариерата си, е гледан от 31 666 зрители и има 295 749 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.
 
Девето място е за анимацията "Уийли". Надпреварата между бившата състезателна кола Уийли и мощният ТИРанин е гледана от 5 864 зрители и има 53 935 лева приходи за двете седмици у нас.
 
Десето място заема анимацията "Малката стъпка". За седем седмици по екраните у нас историята на йетито Миго и човекът Пърси, в която двамата се опитват да съберат двата живеещи в близост светове, е гледана от 67 977 зрители и има 629 484 лева приходи от билетите им.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА