Кадър от „Бохемска рапсодия“
Кадър от „Бохемска рапсодия“ / Alexandra Films
Грандиозното начало на “We Will Rock You”, извисяващият се припев на “We Are the Champions”, хипнотизиращият оперен химн “Bohemian Rhapsody”...

Няма друг като него: Вечният Фреди Меркюри
 
Кой не си е припявал, чувайки тези абсолютни класики? Кой не може да удържи краката си да се движат в тези сърцераздирателни ритми? Кой може да забрави момента от концерта Live Aid през 1985 година, когато Фреди Меркюри се появи на сцената и „взриви“ публиката, карайки я да му припява в див възторг?

Кадър от Бохемска рапсодия
Alexandra Films

Изминаха повече от 25 години от смъртта на вокалиста и незаменим лидер на Queen Фреди Меркюри, но музиката му е все така жива. Фреди преодоля всички стереотипи, така както музиката на групата отказа да бъде поставена под какъвто и да е знаменател.

Музикантът, който промени световната сцена
 
Днес носителят на Еми Рами Малек облича легендарния костюм и грабва микрофона, за да се превърне в краля на поп-рока в „Бохемска рапсодия“ -  един истински празник с музиката на Queen, почитащ невероятния живот на вокалиста на бандата Фреди Меркюри.
Партньори на Малек са Луси Бойнтън в ролята на Мери Остин, Гуилим Лий в ролята на китариста Брайън Мей, Бен Харди в ролята на барабаниста Роджър Тейлър, Джо Мазело в ролята на басиста Джон Дийкън; Ейдън Гилън в ролята на първия мениджър на Queen Джон Рийд, Том Холандер в ролята на адвоката на групата, превърнал се впоследствие в неин мениджър Джим „Маями“ Бийч, Алън Лийч в ролята на Пол Прентър, който в началото е асистент на Рийд и впоследствие става личен мениджър на Фреди Меркюри, Арън Маккъскър като Джим Хътън - дългогодишния любовник на Фреди,; и Майк Майерс (Остин Пауърс) като шефа на EMI Рей Фостър.

Кадър от Бохемска рапсодия
Alexandra Films

Антъни Маккартън е автор на сценария, по сюжет на МакКартън и Питър Морган. Продуценти на филма са Греъм Кинг и Джим Бийч, а режисьор е Брайън Сингър.

Бохемска рапсодия
Alexandra Films

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук