През 2016-а започват снимките на биографичния филм за Фреди Меркюри
През 2016-а започват снимките на биографичния филм за Фреди Меркюри / снимка: Guliver/Getty Images

Снимките на дълго чакания биографичен филм за Фреди Меркюри вероятно ще започнат следващото лято, след като години наред бяха отлагани, съобщи Контактмюзик.

Сценаристът на лентата „Теорията на всичко” Антъни Маккартън се е присъединил към творческия екип на биографичния филм, за да пренапише оригиналния му сценарий, чийто автор е Питър Морган.

През 2013 г. Саша Барън Коен се отказа от възможността да се превъплъти в ролята на легендарния фронтмен на „Куин” заради творчески разногласия с останалите живи членове на бандата. По-късно се заговори, че ролята ще бъде поверена на Бен Уишоу - звездата от филмите „Спектър” и „007 координати: Скайфол”.

Продуцентите на новия филм смятат, че Уишоу продължава да е фаворит за ролята на Меркюри, когато камерата се завърти следващата година.

Британският музикант и актьор Джони Флин е сключил договор, за да изпълни ролята на младия Роджър Тейлър, докато Джема Артъртън, снимала се във филма за Бонд „Спектър на утехата”, ще е в образа на приятелката на Меркюри - Мери Остин.

Все още не е ясно кой ще замени режисьора Декстър Флечър, който се отказа от проекта в началото на 2014 г.

Филмът, който първоначално се планираше да излезе по екраните през 2012 г., има подкрепата на китариста на „Куин” Брайън Мей и барабаниста на бандата Роджър Тейлър. Двамата наскоро настояха, че не трябва да се бърза филмът да бъде заснет.

Източник: БТА