Кадър от „Венъм“
Кадър от „Венъм“ / Alexandra Films
Един от най-великите и комплексни герои на Marvel застава под светлината на прожекторите, след като Еди Брок (Том Харди) се превръща в приемник на извънземното създание Венъм в едноименната лента.
 
Еди е журналист, който се опитва да разобличи основателя на корпорацията „Life Foundation“ Карлтън Дрейк (Риз Ахмед). Вманиачаването му в тази цел проваля кариерата му и връзката с неговата приятелка Ани Уеинг (Мишел Уилямс).

Кадър от Венъм
Кадър от „Венъм“ Alexandra Films

Докато разследва един от експериментите на Дрейк, извънземното Венъм се слива с тялото на Еди и той внезапно се сдобива с невероятни суперсили, както и с възможността да прави каквото пожелае.
 
Странен, мрачен, непредсказуем и изпълнен с ярост, Венъм принуждава Еди да се бори, за да контролира новите си опасни способности, които за него са могъщи и опияняващи. Тъй като Еди и Венъм имат нужда един от друг, за да постигнат целите си, те все повече се преплитат. И в крайна сметка става трудно да се определи докъде се простира Еди и къде започва Венъм.

Ние… сме…Венъм!
 
Всички ние крием нещо в себе си, което кипи от гняв. За Еди Брок това е чудовището Венъм, което е на път да изкара неговата тъмна страна на бял свят... и това ще доведе до едно диво приключение.

Кадър от Венъм
Кадър от „Венъм“ Alexandra Films

Основно действащо лице във „Венъм“ не са един, а двама антигерои в едно тяло: Еди – егоцентричен, вманиачен репортер, воден от идеята да разобличи силните и корумпираните, и Венъм – смразяващо извънземно с невероятни суперсили, което избухва с нервните изблици на Еди. Заедно те са способни на всичко и това е ужасяваща гледка, защото Венъм е подхранван от яростта на Еди.

Кадър от Венъм
Кадър от „Венъм“ Alexandra Films

Неслучайно Венъм е един от най-популярните герои в историята на Marvel. Той е опасен, страшен и непредсказуем, а неговото мрачно остроумие е равносилно единствено на неговата склонност към насилие. И всичко това в съчетание с огромни бели очи, уста, пълна с остри като бръсначи зъби и дълъг дебел език.

Кадър от Венъм
Кадър от „Венъм“ Alexandra Films

Венъм“ е създаден по комиксите на Marvel. В лентата участват Том Харди, Мишел Уилямс, Риз Ахмед, Скот Хейз и Рийд Скот. Режисьор на филма е Рубен Флейшър.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук