Шумен петел също е забъркан в историята
Шумен петел също е забъркан в историята / ThinkStock/Getty Images
Съсед тормози възрастна двойка лесбийки, като всеки път им пуска с пълна сила парчето "When a man loves a woman" (Когато един мъж обича една жена), след което те го дадоха на съд,пише в. "Сън".

Най-приятелски настроените места към гейовете в света

Дамите от Саутхамптън, Хелън Ричардсън и Пола Холанд, считат, че споменатото класическо парче в изпълнение на Пърси Следж е подигравка спрямо тяхната сексуална ориентация и е с хомофобско съдържание. Обвиняемият съсед е 56-годишният милионер Нийл Димът.

Барак Обама е стана първият US президент на корица на списание за гейове (СНИМКИ)

За свое оправдания той изтъква, че петелът на лесбийките кукуригал страшно силно. И единственият начин той да бъде заглушен, било с пускането на хита на Следж.
Хелън и Пола са твърдо убедени, че съседът им Нийл е хомофоб и не одобрява еднополовата им връзка. "Веднъж той пуска песента да се повтаря в продължение на цял час. Това беше гавра с нас!", жалва се Хелън Ричардсън.

Дали тези доводи ще се окажат убедителни за съда, ще покаже времето. Нийл Димът от своя страна е уверен, че ще спечели делото.
"Те си мислят, че целият свят се върти около тях! Те не можаха да докажат, че съм хомофоб и се опитват да ме изкарат чудовище. Що се касае до парчето "When a man loves a woman" , то просто ми е любимо и е за предпочитане пред кукуригането на петела им!"  
БТА