Диетолози и лекари от Съединените щати посочиха популярни продукти, чието използване може да причини сериозна вреда на здравето, пише Eat This, Not That
Експертът Дана Симплер смята, че една от най-опасните храни са фабричните месни продукти. Само по себе си месото не носи вреди на организма, дори напротив. То е най-богатият източник на протеини. Но вредно влияние върху здравето оказва преработеното месо.
„Беконът и колбасите, въобще преработените меса, се класифицират като канцероген от първа група. Смята се, че 50 000 души в света умират от рак, причинен от яденето на червено и преработено месо“, каза тя. Тези месни изделия са пълни с наситени мазнини, добавени захари, сол, консерванти, подобрители и други добавки. И ако тези преработени меса присъстват ежедневно в менюто ви, може сериозно да увредят здравето ви.
Според лекарите Дийн и Айша Шерзай закуските с високо съдържание на захар могат да бъдат много вредни за мозъка.
Експертът Дана Симплер смята, че една от най-опасните храни са фабричните месни продукти. Само по себе си месото не носи вреди на организма, дори напротив. То е най-богатият източник на протеини. Но вредно влияние върху здравето оказва преработеното месо.
„Беконът и колбасите, въобще преработените меса, се класифицират като канцероген от първа група. Смята се, че 50 000 души в света умират от рак, причинен от яденето на червено и преработено месо“, каза тя. Тези месни изделия са пълни с наситени мазнини, добавени захари, сол, консерванти, подобрители и други добавки. И ако тези преработени меса присъстват ежедневно в менюто ви, може сериозно да увредят здравето ви.
iStock/Getty Images