Пътешествията с кораб са едни от най-мечтаните приключения и са предпочитани от много тийнейджъри. Ето кои са най-добрите круизни кораби:

Royal Caribbean Symphony

Това е най-големият круизен кораб в света, който предлага по нещо за всяка възрастова група, но тийнейджърите са тези, които със сигурност ще му се насладят най-много. Той разполага с лазерна арена, многофункционално спортно игрище, ледена пързалка, театър и кино.

кораб
ThinkStock/Getty Images

Norwegian Joy

Тийнейджърите могат да се се наслаждават на фантастични виртуални екстри като лазери, симулатори, интерактивни видео игри, блъскащи колички. Също така корабът има две многоетажни водни пързалки, а на горната палуба на кораба има oткрит парк за релакс с голям телевизорен екран, басейн и озеленяване. А когато тийнейджърите огладнеят, те могат да задоволят гласа си в един от 29-те ресторанта.

Какъв пътешественик си според зодията? (ВИДЕО)

Disney Magic

Disney Magic е един от най-уникалните круизни кораби на компанията Disney. Той е с тематичен дизайн и стъпквайки на борда ще се потопите в света на Дисни. Можете да откриете и още много събития с различна тематика, като например закуска с героите на компанията, кралско чаено парти, парти с принцеси и още много други. А ако имате нужда от освежаване, на борда на Disney Magic ви очакват и три тематични аквапарка.

кораб
ThinkStock/Getty Images

Carnival Vista

Този кораб е подходящ за деца между 12 и 14 години. Те могат да се отърват от родителите си в лични стаи за видео игри, а след това да ходят на тематични партита в специалните зали. На борда има и увеселителен парк. Ресторантите предлагат любимите храни на малчуганите – бургери и пица.

Екзотични дестинации в Азия и Африка стават все по-актуални сред българите

MSC Grandiosa

Този кораб разполага с кино, стаи за видео игри и дискотека. Тийнейджърите могат също да се забавляват със стимулатор на формула 1, виртуална реалност, боулинг зала, спа, аквапарк, както и имат възможността да участват във флаш моб. Специалното на този кораб е, че се организират балове.

И още:

Затаете дъх: Най-големите круизни кораби в света (СНИМКИ)

Най-големият в света круизен кораб пое на първия си курс (СНИМКИ)

Пет неща, които могат да се видят само в Дубай (ВИДЕО)

Любимите дестинации за почивка на кралското семейство (ВИДЕО)

4 мобилни приложения за пътешественици (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук