Една от най-желаните туристически дестинации в световен мащаб е Дубай. Там могат да се видят като домашни любимци лъвове, тигри, камили, скъпи коли, банкомати, пускащи злато.

Вижте 5 неща, които могат да се видят само в Дубай

Полицейските коли

Чудили ли сте се някога с какви коли се придвижват полицаите в най-богатият град в света? Полицията в Дубай раздаде невероятните 6,5 милиона долара, за да се возят полицаите в екзотични коли като Ферари и Ламборджини .

Банкомати за злато

Немска компания въведе в Дубай невероятонто си ново изобретение - банкомат със злато. Първият банкомат със злато е в дубайски мол и е бил охраняван от въоръжена охрана. Банкоматът предлага дори 24-каратово злато в 320 различни форми-от златни кюлчета и монети до бижута. И всичко това в различни грамажи и размери, според предпочитанията.

Клиентите просто трябва да си изберат артикула на тъч скрийна, да платят в брой или с кредитна карта. И банкоматът пуска стоката в прекрасна черна кутийка.

Камили на плажа

Да прекараш повече от час на гърба на камилата може да накара доста хора да се чувстват некомфортно. Но в Дубай, разбира се, винаги има просото решение. Там камилите са в града и на плажа, за да ви е удобно да ползвате този транспорт. Да яздиш камила в Дубай се смята за едно от най-приятните неща.

Екзотични домашни любимци

В Дубай е напълно законно да притежаваш и да превозваш диви животни. Там богатите шейхове често си отглеждат лъвове и тигри за домашни любимци. Даже дивите животни са се превърнали в нещо като символ на Обединените арабски емирства.

Въпреки усилията на държавата и природозащитниците да спрат тази опасна практика, често може да се види някой да шофира по големите магистрали с огромна котка, седнала до него.

Телефони с диаманти

Ако живееш в Дубай, то животът ти е свързан с доста лъскави неща. Защо да не притежаваш телефон с инкрустирани диаманти? На цена от 130 000 долара можеш веднага да се сдобиеш с такъв телефон.