/ Thinkstock/Getty Images
Далечни и екзотични дестинации в Азия и Африка стават все по-актуални сред българските туристи, съобщи БНТ. От туристическите агенции отчитат, че засиленият интерес се дължи на все по-ниските цени, което прави тези екскурзии по-достъпни. Най-често българите избират да почиват по една седмица, затова и повечето пакети, които предлагат туристическите агенции, са за 7 или 8 нощувки. За по-близките дестинации, като Гърция и българското Черноморие, цените за едноседмична почивка са около 400-500 лв.

Все повече българите пътуват за почивки вътре в страната

Малдивите, Мексико, Куба, Доминикана, дори Мадагаскар, са сред любимите нови дестинации на българите. В последните години туропераорите отчитат, че предпочитаме да пътуваме по-рядко, но харчим повече пари, за да видим някое по-отдалечено и екзотично кътче. Това потвърждават и представители на туроператорите.

Пет неща, които могат да се видят само в Дубай (ВИДЕО)

"Става въпрос за пакети от 2 000 лв, в които отново човек може да отиде за една седмица някъде да се наслади на доста сериозен лукс, защото в тази цена влиза петзвезден хотел и обслужване „ол инклузив“, посочва Пламен Иванов от туристическа агенция. Интересното е, че авиокомпаниите започнаха една борба за сваляне на цените, което допълнително ни улеснява нас да предлагаме такива дестинации, за които хората не са си мислили преди 5 или 10 години, че изобщо някога могат да посетят.

Съветът на туроператорите към българските туристи, е предварително да се информират за дестинацията, която са избрали, защото има периоди, в които не е препоръчително да се пътува заради твърде горещото или твърде дъждовно време.