Кои са правилата на идеалния мафиот
Кои са правилата на идеалния мафиот / снимкa: БГНЕС

Автентичен кодекс с правила за идеалния мафиот откриха италианските власти в леговището на Салваторе Ло Пиколо, информира prontosofia. Босът на Коза ностра беше арестуван на 5 ноември в Джардинело, до Палермо и в момента се намира в строго охранявания милански затвор „Опера“.

И въпреки че изглежда като думи от филм или книга за мафията, клетвата на мафиотите, открита сред документите на Ло Пиколо, е съвсем истинска: „Заклевам се да бъда верен на Коза ностра. Ако я измамя, то нека моите меса да изгорят така, както изгаря това изображение“.

Упътвания за поведението на перфектния член на организацията могат да бъдат прочетени в „Забрани и задължения“. Напечатаните с малки букви указания са девет на брой и са написани на малко „понакуцващ” италиански език. „Никога не можеш да отидеш на среща сам“, се казва в упътванията.

Част от правилата са свързани с жените:

- Не се гледат жените на нашите приятели.

- Във всеки един момент трябва да бъдеш на разположение на Коза ностра, дори ако жена ти ражда в момента.

- Към съпругата ти трябва да се отнасяш с респект, твърди друго от правилата.

Според приетите в Коза ностра правила никой от членовете й не може да посещава таверни или разни клубове, защото: „Към срещите всеки трябва да се отнася с категоричен респект".

„Когато те извикат, за да ти кажат нещо, трябва да казваш само истината“, повелява още Кодексът на перфектния мафиот.