Ежедневно британската кралица е заобиколена от множество хора – персонал и придворни, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и кои са най-приближените хора до Елизабет II.

Лейди Сюзън Хъси, баронеса на Северен Брадли

Лейди Сюзън е придворна дама на кралицата от 1960 г. Оттогава тя е неотменно до британския монарх при официални събития и пътувания.

Сюзън Роудс

Сюзън също е придворна дама на кралицата. Тя заема тази позиция от 2017 г. Сюзън е омъжена за Саймън Роудс, който е син на Маргарет Роудс, братовчедка на кралицата и нейна придворна дама до 2002 г.

Анджела Кели

Британската модна дизайнерка е лична шивачка на кралицата от 2002 г. и създава всички нейни тоалети, от дневни рокли до вечерни тоалети. Тя отговаря и за разтъпкването на новите обувки на кралицата, тъй като носят един и същи номер.

Джон Уорън

Джон е спортен съветник на кралицата. Той е с нея по време на различни състезания, конни надбягвания и спортни мероприятия.

Сър Джеки Стюърт

Бившият състезател от Формула 1 е близък приятел на кралицата. Двамата често са заедно на празнични събития.

Лейди Памела Хикс

92-годишната лейди Памела е близка с кралското семейство от много години. Тя е дъщеря на лорд Луис Маунтбатън и пра-правнучка на кралица Виктория, което я прави братовчедка на принц Филип и втора братовчедка на кралицата. Лейди Памела е шаферка на Нейно Величество и нейна придворна дама.