Чантата за жените с кралско потекло не е просто елегантно допълнение към визията. Монарсите имат таен език, в който аксесоарът играе основна роля: например, ако дамската чанта на кралицата е на масата по време на вечеря, тогава Елизабет II планира да напусне събитието. Но кралицата взема чантата си със себе си не само за да дава знаци на асистентите си. Както се оказа, в нея има много полезни неща.

Пътуванията и срещите на Кралица Елизабет Втора
Gulliver/Getty Images

10 интересни факта за кралския гардероб (СНИМКИ)

Колекцията от аксесоари на Елизабет е доста впечатляваща – твърди се, че има над 200 чанти от британската марка Launer. Кралската особа обаче не носи ключове от къщи, от колата, портфейл или телефон в тях: това е грижа на нейните придворни.

Кралица Елизабет Втора, принц Чарлз и херцогиня Камила в шотланския парламент
Gulliver/Getty Images

Но в чантата на кралицата има един много полезен атрибут - сгъваема S-образна кука. Всички сме попадали в ситуация, в която няма къде да закачим любимата си чанта, а не искаме да я слагаме на пода. Елизабет II обаче има собствено решение за това неудобство - просто винаги има къде да сложи чантата си.

Любопитни факти за Елизабет II, които не са толкова известни (ВИДЕО)

Според Сали Смит, автор на книгата Кралица Елизабет: Жената зад трона, нейно величество винаги носи със себе си очила за четене, монети с лика си и писалка. Кралският биограф Фил Дампиър разшири списъка с мистериите. В интервю за TheCut той твърди, че кралицата носи и миниатюрна козметична чанта, която е подарък от принц Филип, семейни снимки, огледало и талисмани за късмет в чантата си.

кралица Елизабет с бастун
Gulliver/Getty Images

Но има още едно необичайно и сладко допълнение: според докладите на Фил, Елизабет не забравя за четириногите приятели и винаги носи лакомства за кучета със себе си. Кралицата е голяма фенка на тези домашни любимци, особено от породата корги.