Животът на кралица Елизабет II е постоянно под медийното внимание, но все пак има няколко факти за кралицата, които не са толкова известни. Вижте кои са те в канала "Royal News" във vbox7:

Има причина да носи костюми с неонови цветове. „Трябва да можете да видите отдалеч тази фигура в лимонено палто и шапка“, казва Хюго Викерс, биографът на кралицата, пред New York Times. Тя е е лимоненозелен костюм за честването на 90-ия си рожден ден.

Кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images

Кралицата използва чантата си, за да изпраща сигнали до персонала си. Дамската ѝ чанта е по-често основният инструмент за комуникация, който използва, за да „говори“ с персонала си.

Носи пари в чантата си само в неделя, за да може да дарява пари на църквата си.

Кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images

Кралицата е единственият човек във Великобритания, който може да кара без регистрационен номер на колата си. Също така никога не се нуждае от паспорт, когато пътува по света.

Само пет други британски монарси са управлявали 50 или повече години.

Тя е лицето на австралийската валута и е посещавала и Австралия 16 пъти.

Кралицата подкрепя над 600 благотворителни организации.

Елизабет II е домакин на средно 50 000 души всяка година на приеми, банкети, обяди, вечери и градински партита в Бъкингамския дворец.

Въпреки че рожденият ѝ ден е на 21 април, тя официално го празнува през юни.

Тя пие чаша шампанско всеки ден. Всяка вечер преди лягане тя се наслаждава на „малко мехурчета“ в чашата си с шампанско.

кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images