Членовете на кралското семейство обичат да водят активен начин на живот и да спортуват. Ето кои са някои от любимите им спортове, с които те се забавляват и поддържат стройна фигура и здраво тяло:

Поло

Това развлечение често се определя като спорт за богатите и е любимо на всички мъже в кралското семейство. Играли са го редовно принцовете Филип, Чарлз, Уилям и Хари. Дори и малкия принц Джордж си има стик за игра на поло.

Езда

Всеки в кралското семейство може да язди, а Зара Тиндал, дъщерята на принцеса Анн, даже спечели сребърен медал на олимпийски игри през 2012 година.

Гребане

Това е един от любимите спортове на Кейт Мидълтън. Тя даже е била част от състезателен женски отбор по гребане, когато е била на 25-годишна възраст.

Кейт Мидълтън
Gulliver/Getty Images

Ръгби

Принцовете Уилям и Хари играеха активно този спорт, когато учеха в университета Итън, а Майк Тиндал, съпругът на Зара Тиндал, даже беше капитан на английския отбор по ръгби.

Стрелба

Всяка година по Коледа Кралица Елизабет е домакин на състезание по спортна стрелба.

Каране на ски

Това е любимият зимен спорт на повечето семейства в кралския двор. Принцовете Уилям и Хари го практикуват от деца.

Сред другите спортове, които са само за развлечение, а не за поддържане на форма, са състезанията с гълъби и конните надбягвания, които кралицата обожава и даже развъжда състезателни коне в кралските конюшни. Нейните състезателни коне са спечелили над 450 състезания през годините, а печалбите от тях са над 8 милиона долара.

В допълнение към активните си спортни занимания, кралското семейство помага и за развитието на спорта в различни аспекти.
 

Принц Хари популяризира младежкото ръгби чрез програмата си за развитие на този спорт. Също така той е работил е помагал за обучението по сърф на деца в Южна Африка и е особено отдаден по отношение на игрите Invictus за инвалиди от армията.

През 2006-та година Принц Уилям стана президент на английската футболна асоциация.

Принц Уилям
Gulliver/Getty Images

И още:

Херцогиня Кейт демонстрира перфектна спортна форма (СНИМКИ)

Уилям и Кейт показаха футболни умения в Северна Ирландия (ВИДЕО)

Кой каза, че херцогините носят само рокли: Кейт Мидълтън по дънки и суичър (СНИМКИ)

Топли шапки и широки усмивки: Уилям и Кейт играха хокей в Стокхолм (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук