Кои депутати се изложиха с обещанието си за VIP Brother
Кои депутати се изложиха с обещанието си за VIP Brother / New Moment

Преди почти месец родните ни парламентаристи дадоха обещание да дарят по минимум 10% от заплатите си за април за каузите в благотворителното издание на VIP Brother. На 8 април в сградата на Народното събрание влязоха Ивайла Бакалова, Емил Кошлуков и Андрей Слабаков и след срещи с представители на парламентарните групи договориха тези най-малко 50 000 лева.

Инициативата за всичко това беше на виповете, участващи в шоуто. На няколко пъти, от екрана на Нова телевизия, те призоваваха депутатите да направят дарение за VIP Brother, но липсата на реакция ги принуди да отидат лично в парламента. На 8 април единствено депутатите от "Атака" не присъстваха на преговорите.

На 6 май от екипа на VIP Brother съобщиха, че само три парламентарни групи са превели пари по благотворителната сметката на шоуто - Коалиция за България, ОДС и ДСБ, като общата дарена сума е 13 650 лв. По време на поредния лайф, водещият Ники Кънчев направи уговорката, че до финала на шоуто, който е в неделя, все пак има още време. Но също така намекна, че случилото се е доказателство за това, че българските депутати почти никога не спазват обещанията си.

Часове по-късно стана ясно, че има още една парламентарна група, спазила обещанието си от преди месец - тази на Движението за права и свободи. ДПС са превели по сметката на шоуто 6000 лв. още преди празниците, но парите са пристигнали едва в четвъртък, 7май.

Големият финал на VIP Brother е тази неделя. Осемчасовият лайф ще започне в 15:00 часа, ще бъде прекъснат единствено от централната емисия "Календар" и ще продължи до полунощ. Сигурните финалисти са Ивайла Бакалова, Део, Софи Маринова, Ицо Хазарта и Петя Дикова.