Китайците бленуват за богатства
Китайците бленуват за богатства / снимка: Reuters

Мечтите за богатство занимават ума на много китайци. Това сочат резултатите от обществено допитване в Китай. Близо половината от анкетираните посочват, че мечтаят за натрупване на богатства. 

"Богатството" оглавява списъка на желанията за 26,4% от анкетираните, следвано от "стартирането на бизнес" с 19,7%, показват данните от анкетата. Създаването на семейство остава на трето място в класацията с 18,8%, следвано от "постигането на отлични резултати" с 15,1%, обобщава БГНЕС. Информацията от проучването, публикувано в официалното издание на Комунистическата партия, не указва кога или как е било проведено, нито броя на запитаните граждани.

Управляващата Комунистическа партия в Китай отказа да реформира еднопартийния модел на управление в страната, настоявайки, че нейната главна отговорност е да удовлетвори желанията на населението от 1,3 млрд. души за по-добър живот. Преглеждайки списъка с желанията на китайските граждани, 9,7% желаят да добият повече знания, 5,2% искат да пътуват, а 5,1% се надяват да дадат своя принос към обществото.