/ Gulliver/Getty Images
Тя участва в национална кампания в Обединеното Кралство, целяща подобряването на условията за живот на децата от провинцията
Британската херцогиня Кейт, съпруга на принц Уилям, се срещна с местни семейства по време на изненадващо посещение в Северна Ирландия, предаде Ройтерс.

Това е първата нейна самостоятелна визита в управляваната от Великобритания провинция. Кралската особа посети Арк оупън фарм, семеен атракцион, специализиран в отглеждането на редки породи добитък със специално обособени игрални зони за деца.

Любимите дънки на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл (ВИДЕО)

Херцогинята на Кембридж участва в национална кампания в Обединеното Кралство, целяща подобряването на условията за живот на децата от провинцията, предава БТА. Очаква се тя да посети и Шотландия, след като тя се запозна с подобни проекти в Англия и Уелс.

Херцогиня Катрин разгледа с домакините атракциона като част от ангажимента ѝ към северноирландската НПО "Ранни години", която е ангажирана с осигуряване на качествено здравеопазване за децата.

Кралската особа беше посрещната по време на посещението си от първия министър на Северна Ирландия Арлин Фостър от Демократичната юнионистка партия.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук