Умряла мишка в китайско вино и фасове в сирене вероятно предизвикват погнуса. Но нищо не е по-неприятно за небцето от консумацията на исландска ферментирала акула, увери експерт, цитиран от Ройтерс.
"Човек има чувството, че дъвче напоен с урина матрак", заяви Самюъл Уест, куратор в Музея на отвратителните храни в Малмьо. "Покойният вече Антъни Бурдейн навремето довери, че исландската ферментирала акула е най-гнусното нещо, което някога е консумирал, и аз съм напълно съгласен с него", споделя още той.
От пикантни заешки глави до супа от плодови прилепи, колекцията на музея се стреми да постави на изпитание усещането за вкус. Скакалци, печени животински черепи и други части от телата на животни, включително очни ябълки, са изложени в съдове.
Освен исландска ферментирала акула, европейските храни включват сирене от Сардиния казу марцу с ларви от насекоми, шотландска саздърма с овнешка карантия и шведска ферментирала херинга. Азиатските храни са представени от миризливия плод дуриан и смърдящо тофу.
Супата от плодови прилепи пък идва от архипелага Палау в Тихия океан.
Get your vomit bag ready! Disgusting Food Museum opens in Sweden pic.twitter.com/cc5eQw1LNE
— CGTN (@CGTNOfficial) 4 ноември 2018 г.
"Човек има чувството, че дъвче напоен с урина матрак", заяви Самюъл Уест, куратор в Музея на отвратителните храни в Малмьо. "Покойният вече Антъни Бурдейн навремето довери, че исландската ферментирала акула е най-гнусното нещо, което някога е консумирал, и аз съм напълно съгласен с него", споделя още той.
This museum is helping you embrace disgusting food from around the world pic.twitter.com/gpcMPDnUtW
— NowThis (@nowthisnews) 3 ноември 2018 г.
От пикантни заешки глави до супа от плодови прилепи, колекцията на музея се стреми да постави на изпитание усещането за вкус. Скакалци, печени животински черепи и други части от телата на животни, включително очни ябълки, са изложени в съдове.
Would you tuck into some maggoty cheese or fermented shark?
— CNN (@CNN) 3 ноември 2018 г.
When it comes to food, one person's "yuck" is another person's "yum" -- and the Disgusting Food Museum wants to make you think differently about what you can eat: https://t.co/YvJF3Ve8Nm pic.twitter.com/O5YujIBkLx
Освен исландска ферментирала акула, европейските храни включват сирене от Сардиния казу марцу с ларви от насекоми, шотландска саздърма с овнешка карантия и шведска ферментирала херинга. Азиатските храни са представени от миризливия плод дуриан и смърдящо тофу.
Eyeballs and fermented shark on the menu at the Disgusting Food Museum | https://t.co/2acHh4k6kd pic.twitter.com/cDcRTgXRyk
— RTÉ News (@rtenews) 2 ноември 2018 г.
Супата от плодови прилепи пък идва от архипелага Палау в Тихия океан.