След хитовите бронзовите нюанси в грима сега на небосклона изгрява дълбокото наситено синьо. Ето как да си направите подобен грим с помощта на Натали от Natali's beauty:

Първо поставяме основа за сенки, която ще спомогне цветовете да изпъкват много повече, а и да са много по-дълготрайни върху клепача. Преливаме добре и поставяме в областта под веждата до сгъвката на горния клепач неутрална сянка в цвета на кожата. Можете да нанесете наместо основа и сянка - коректор и пудра.

Идва ред на един малко по-тъмен от цвета на кожата матов кафеникав цвят, който поставяме с пухкава четка за транзитен и ще придаде дълбочина на окото. След това нанасяме още малко по-тъмен кафяв тон с по-прецизна четка за преливане точно в сгъвката на клепача - за допълнителна драматичност.

Перфектният грим според зодията (ВИДЕО)

Върху целия горен клепач с пръст поставяме наситен син нюанс - много често нанасянето на бляскави сенки с пръст ги прави много по-пигментирани като цвят върху кожата, затова не се страхувайте да пробвате тази техника за нанасяне на грима. Време е и да прелеем все пак с четката.

грим
Thinkstockphotos

За да изпъкне добре синият цвят, ще поставим по-точно синьо във външния ъгъл на окото, за да стане елегантно и красиво.

Лесен грим само с 5 продукта (ВИДЕО)

А сега с кърпичка за махане на грим ще почистим зоната под очите, както и прецизно във външната част на окото, за да може да нанесем красива елегантна очна линия. Нея нанасяме с тънка скосена четка и гел очна линия.

И няколко слоя спирала за обем по горните мигли. Ако искате, добавете чифт изкуствени мигли или индивидуални.

Гримът издава женския характер

Време е за лицето.

Поставяме основа, която изглажда порите. След поставяне на основа, слагаме и фон дьо тен със средна покривност и матов финиш. И разбира се - коректор за изсветляване в зоната под очите, в централната част на челото, малко около носа и над горната устна. Преливаме добре с пръсти, а после попиваме излишното количество с бюти блендера.

грим
Thinkstockphotos

Фиксираме зоната под очите с фина пудра.

Гримът, който скрива поне 10 години

Поставяме бронзираща пудра по периферията на лицето и малко по носа. И поставяме студен матов кафеникав цвят, за да подчертаем още малко скулите си, за да направим нослето по-вирнато и тънко.

А сега да довършим очите. По долния клепач поставяме първо светъл кафеникав нюанс, а после по-ръчен кафяв тон - точно тези, които сложихмв в началото по горните мигли. А в центъра на окото нанасяме и от наситения син цвят.

В последствие, за да привлечем още повече вниманието върху синьото, нанасяме и малко по-светло син перлен цвят в центъра На горния подвижен клепач.

грим в синьо
Thinkstockphotos

И разбира се - хайлайтър. По скулите, нослето, над горната устна и малко във вътрешния ъгъл на окото. Тази визия довършваме с малко руж в неутрален цвят и нюд червило, което е комплимент към богатите цветове по очите.

И още:

Грим според формата и цвета на очите (ВИДЕО)

Знаменитостите с най-голямо влияние в модата (СНИМКИ)

Чиста красота: Вижте ангелите на Victoria's Secret без грим (СНИМКИ)

Гримът може да подмлади, но и да състари с години лицето

7 съвета за 7 минути, за да изглеждате красиви

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук