Казват, че очите са огледало на душата ни. Но как най-добре да подберем грима, за да подчертаем красотата им? За това ни разказва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

Кафяви очи

Имате кафяви очи, развихрете се с лилавите нюанси. За дълбочина на погледа заложете на тъмните, топли тонове. Или пък се спрете на класическите бронзови цветове. А ако искате да изсветлите зоната на очите, заложете на зеленикавите сенки. Експериментирайте смело и със сребристите тонове, като за вечерни визии преспокойно можете да топнете в черния цвят, за да нанесете във външния ъгъл на подвижния клепач.

очи
ThinkStock/Getty Images

Сини очи

Ако имате разкошни сини очи, значи сте големи късметлийки. Красивите нюанси на небе и води са неописуеми и варират от толкова светли, чак до стъклени, до дълбоки и наситени – все едно сме се взрели в красиво езеро. Във всеки един от случаите, за да изпъкне още по-силно студеният син цвят, трябва да заложите на топли оранжеви и бронзови нюанси – златното и бляскаво шампанско също са подходящи. Класическата черна очна линия естествено ще бъде особено подходяща за вас, а ако сте със светли очи и много бяла кожа, опитайте да избегнете черното и на негово място да поставите тъмно кафяво – това ще омекоти визията.

Перфектният грим според зодията (ВИДЕО)

Зелени очи

Ако имате красиви зелени или пъстри очи, цветът, който естествено ще ги подчертава най-добре е розовият. Много дами бягат от розовото, защото го свързват с една твърде бонбонена и кукленска визия. Но това не е непременно необходимо. Розовото, както всеки друг цвят, има своите нюанси. За ежедневието подберете мек, блед тон, който да даде мъничко закачливост и свежест на погледа. За вечерни визии можете да се развихрите с махагонови и дори червеникави тонове, които всъщност са и много актуални в последните месеци.

очи
ThinkStock/Getty Images

И още – формата на очите

Кръгли очи: Ако имате кръгли очи, нанасяйте тъмен нюанс сенки в средата на горния подвижен клепач и използвайте светли нюанси в ъгълчетата на очите.

Бадемовидни очи: Поставяйте матови сенки по целия горен клепач и нанасяйте тъмен тон малко над сгъвката на клепача във външния му ъгъл.

Паднал клепач: Поставяйте тъмен цвят в сгъвката на окото, за да създадете необходимата дълбочина.

Трикове за грим за дами, които носят очила (ВИДЕО)

Монолитни очи: Нанасяйте тъмен цвят сенки по целия горен подвижен клепач.

Малки очи: Поставяйте по-светли цветове сенки върху очите си.

Големи очи: Нанасяйте бляскави светли нюанси по долния клепач.

грим
ThinkStock/Getty Images

Тъжни очи: Нанасяйте блясък по вътрешните 2/3 от горния клепач.

Закачливи очи: Фокусирайте се върху тъмния цвят в коренчетата на миглите във външната част на горния и долния клепач.

очи
ThinkStock/Getty Images

И още:

Кой цвят на очите се среща най-рядко? (ВИДЕО)

Тенденции в грима, които трябва да се забранят със закон (ВИДЕО)

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

Чиста красота: Вижте ангелите на Victoria's Secret без грим (СНИМКИ)