Ако носите диоптрични очила и обичате грима, значи със сигурност знаете, че понякога си е цяло изкуство да подчертаем красотата си изпод рамките и то по правилния начин. Новото видео на Наталия от бюти влога Natali’s Beauty ни дава няколко много хитри трикчета за грим именно за дами, които често срещат този проблем.

Нослето

Всяко момиче, което носи очила, знае за най-големия проблем от рамките, а именно – онези неприятни червени петънца от двете страни на носа, които се появяват независимо дали материала, който допира кожата е пластмаса, силикон или метал. За да избегнем това с грим, тайната е да не напластяваме излишно количество, в което след това рамката да потъне и изтрие от кожата, а точно обратното – да използваме максимално малко, но максимално правилните продукти.

Тъй като носът е една от зоните, които се омазнява най-много през деня, добре е да използваме специална основа за грим, която да матира добре кожата. За фон дьо тен, особено в зоната на носа, е добре да се спрем на лека формула с матиращ ефект.

очила
Thinkstock/Getty Images

Очите

За очите е хубаво да се спрете на матови сенки в неутрални цветове. Рамките, независимо дали са метални, пластмасови или дървени, в комбинация с различни декорации по тях и стъклата, в които се отразява светлина, са достатъчно бляскави. Ако поставите и блясък по клепача, рискувате да не изглежда твърде добре.

Другото основно нещо, с което трябва да се съобразите, разбира се е формата на очите, но и не само. Техния размер и по-точно в какъв го превръщат стъклата ви.

Ако сте далекогледи – вероятно оптическите стъкла ще правят очите ви да изглеждат много по-големи и обратното – ако сте късогледи, очилата ви ще правят очите ви да изглеждат много по-малки. Ето защо за балансирана визия можем да заложим на изкуството на грима и да имитираме съответно по-големи или по-малки очи, в зависимост от това какво искаме да постигнем.

Веждите

В зависимост от рамките, веждите могат да бъдат съвсем леко подчертани или по-силно и прилежно изрисувани. Две неща са сигурни – винаги ги почиствайте, защото много често рамките привличат вниманието и хората се вглеждат в детайли във всичко около тях. Затова не разчитайте, че очилата ще скрият недобре почистените вежди, точно обратното. Другото правило е, че никога няма да сбъркате, ако просто срешите веждите си добре и ги фиксирате с гел за вежди.

Червило

И разбира се, червилото. Цветът на устните е нещото, с което можете да експериментирате смело, когато носите очила, защото той ще изпъква най-силно от целия макиаж.
Още трикчета за грим, които трябва да знаете, ако носите очила – вижте във видеото!

И още за хората, които носят очила:

Носете слънчеви очила преди лягане, за да спите

Японци създадоха слънчеви очила с "вграден" телевизор

Препарат ще замени очилата и лещите

Създадоха специални очила за далтонисти (ВИДЕО)

Най-щастливите хора могат да живеят без секс, но не и без очила