Гримът издава женския характер
Гримът издава женския характер / Gulliver/Getty Images

Повечето жени обръщат голямо внимание на грима, особено ако току-що са започнали връзка, но не предполагат, че той може да издаде на срещуположния пол някои черти на характера им.

Ново британско изследване показа, че жените, които не обичат да слагат грим ежедневно, са силни личности, които не страдат от комплекси. Те имат високи изисквания към хората, с които общуват, а обвържат ли се с някого, може да е за цял живот.

Техните противоположности, които не могат да излязат, ако не са прекарали часове пред огледалото, са доста по-несигурни. Често те се опасяват да не бъдат отхвърлени, поради което се стараят винаги да изглеждат перфектно. Те по-рядко обръщат внимание на духовното и често са приемани от обществото като повърхностни личности, отбелязва БГНЕС.

Гримът с акцент върху очите говори за жени, които обичат да демонстрират своя чар, като същевременно запазят дистанция.

Силното подчертаване на устните и безупречният руж издават желанието на дамите да се сближат със събеседника си, както в духовен, така и в еротичен план.

Специално внимание психолозите са отделили на жените, които обръщат внимание на маникюра. Дръзките жени използват червени лакове. Романтичките предпочитат светлорозови нюанси или безцветни лакове, докато черният лак говори за бунтарската природа на момичетата.