Истината за марципана
Истината за марципана / netinfo

Марципанът, както вероятно вече знаете, представлява фино смляна паста от бадеми - сладки и горчиви, в определено съотношение, смесени с мед или захар, като количеството захар не бива да надвишава бадемовата паста. Още в "1001 нощ" се говори за приказното въздействие на марципана и свойството му да действа като афродизиак.

Дълги години у нас обаче марципан беше равно на шоколадоподобна гадост и това е най-голямата историческа несправедливост на соца. На какво марципанът дължи злощастната си участ - чуйте в аудио файла с днешното издание на рубриката "Питанка" в Дарик Кафе. Драгомир Симеонов отговаря на много сладкия въпрос на Росен Йорданов какво е накарало родните шоколатиери да лъжат така нагло.

В случай че имате подобни или още по-сложни въпроси, които не знаете къде да зададете, пишете на страницата на "Питанка" във Facebook, както и на имейл pitaipitanka@gmail.com. Защото всички въпроси си имат отговори.