/ БТА
Интерактивна изложба с дигитални разкази и сетивни преживявания ще бъде открита на 30 септември в НДК. Експозицията „История за &” ще бъде разположена в зала 4 (партер) на НДК до 8 октомври, съобщават организаторите. 

От екипа на изложбата разказват, че чрез силата на сетивата изложбата ще потопи публиката в дигитална и сетивна интерпретация на живота тук и сега. „Интерактивното преживяване ще включва разходка по тревата, среща с аватара на маестро Максим Ешкенази, фантастичните изображения на Текла Алексиева, игра със светлините и сенките с творбите на Капка Кънева, образите и гласовете на актьорите Веселин Ранков, Чък Браун, Кристина Верославова и Кейт Никълс, и още много неочаквани ситуации“, разказват организаторите. Те допълват, че изложбата ще пренесе посетителите в бъдещето, но нейният разказ е вдъхновен от реални български истории за оптимизъм и смели мечти.

„Тази история е за съюза „и” (&) - една история за хора и организации, които работят заедно. Разказ за едно 15-годишно съвместно пътешествие и партньорства към мечтата за по-добър живот” – казва Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България”. С изложбата Фондацията отбелязва 15-ата си годишнина.

Концептуалната и творческа реализация на мултимедийното преживяване е дело на MP-STUDIO, които са работили по фестивала за светлинно изкуство Lunar и архитектурно студио „Ателие 3“. Реализирали са обновлението на експозицията „Врачански съкровища” в Регионален исторически музей-Враца, както и творческата агенция „guts and brains DDB“.
БТА