Хранителният режим е от изключително значение за всеки човек. Храната, която приемаме всеки ден, дава отражение на всичко, което правим. Тонусът, енергията, настроението ни зависят до голяма степен и от продуктите, които избираме в магазина.

Ето защо е важно да консумираме всеки ден храни и напитки, които ни зареждат с енергия, карат ни да се чувстваме прекрасно физически и да изглеждаме чудесно. Каналът "Храна и тренировки с любов" във vbox7 показва 4 храни, които забавят метаболизма:

1. Алкохолът

Редовната консумация на алкохол може да донесе редица вреди на тялото ни, включително и да забави метаболизма ни и усвояването на различни вещества.
 
2. Диетичните безалкохолни напитки

Диетичните напитки могат да се окажат много по-пагубни за метаболизма и здравето ви от нормалните такива. Те са и много по-рискови за развиването на различните типове диабет.

3. Тесто

Любимите ни тестени изкушения - хляб, баница, кроасан, питка и всякакви други. Да, те са вкусни, но не трябва да прекаляваме с консумацията им.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm very comfortable with them layers 🥐🥐🥐 #bread #sourdough #croissant #handmade

A post shared by Rosemary and Salt (@rosemaryandsalt) on


4. Нископротеинови диети

Хранителните режими, които включват минимална консумация на протеини, не са благоприятни за метаболизма ни, твърдят експерти.