/ Gulliver/Getty Images
С "Черната пантера" студиото "Марвел" спечели много, залагайки на разнообразието - 1 млрд. долара приходи от прожекции на първия филм от неговата Киновселена, посветен на чернокож супергерой, предаде АФП. Сега "Марвел" възнамерява да постигне същия успех, извеждайки на преден план супергероиня.
 
"Марвел" планира да убие част от супергероите си

"Ант-мен и Осата", продължението на излезлия по екраните през 2015 г. "Ант-мен", е първият филм с женски персонаж в заглавието му сред 20-те ленти в Киновселената на Марвел. "Време е да я видим като героинята, която тя увери, че иска да бъде", заяви на президентът на студиото "Марвел" Кевин Фейг.
 

Gulliver/Getty Images


„Черната пантера“ разби няколко рекорда по света и у нас (СНИМКИ/ВИДЕО)

В "Ант-мен" актрисата Еванджелин Лили е в образа на Хоуп ван Дайн и партнира на Пол Ръд, който изпълнява титулната роля.
  Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)

Актрисата поясни, че от "Марвел" първоначално възнамерявали нейният персонаж да бъде включен в излезлия по екраните през 2016 г. "Капитан Америка: Войната на героите" заедно с Ант-мен.
 

Gulliver/Getty Images


"По-късно обаче се свързаха с мен и ми казаха, че Хоуп ван Дайн няма да участва в "Капитан Америка: Войната на героите", сподели Лили. "Тогава ги попитах дали ще ми бъде поверена роля в нов филм. Отвърнаха ми, че планират филм, който да бъде посветен на моята супергероиня", призна още тя.

Най-запомнящите се злодеи на „Марвел“ (СНИМКИ)  

Филмът "Ант-мен и Осата" ще излезе по екраните в САЩ на 6 юли.
БТА