Появиха се предположения, че смъртта си могат да намерят двама от най-харизматичните герои - Железният човек на Робърт Дауни-младши и Капитан Америка на Крис Еванс.
Появиха се предположения, че смъртта си могат да намерят двама от най-харизматичните герои - Железният човек на Робърт Дауни-младши и Капитан Америка на Крис Еванс. / Guliver/Getty Images
Робърт Дауни младши каза, че в бъдеще не вижда себе си в образа на героя Тони Старк, по-известен като Железния човек, съобщи Нюзру.

Остарява ли Робърт Дауни-младши за ролята на Железния човек? (СНИМКИ)

Той ще се появи в ролята за осми път във филма "Спайдърмен: Завръщане у дома" на Marvel и му предстои още два пъти да се превъплъти в супергероя гений, плейбой, милиардер и филантроп. Актьорът обаче заяви, че героят му няма бъдеще.
"Всички ми казват, че ролята ми пасва идеално, като ръкавица. Разбирам го, но ми се иска да оставя костюма си, преди да започна да изглеждам смешно в него", каза той.

Заявлението си звездата направи само седмица след като президентът на студио Marvel Кевин Файги обяви предстоящата гибел на някои от героите от проекта "Отмъстителите: Безкрайна война".
Тогава в медиите бяха публикувани предположения, че във филма може да намерят смъртта си двама от най-харизматичните персонажи - Железният човек на Робърт Дауни-младши и Капитан Америка на Крис Еванс.

"Отмъстителите: Безкрайна война" ще излезе по кината през 2018 година.
БТА