Кадър от Отмъстителите: Война без край
Кадър от Отмъстителите: Война без край / Форум Филм България
Третият филм от поредицата "Отмъстителите" остана на първо място в бокс-офис класацията на Северна Америка, след като донесе 61,8 милиона долара приходи през уикенда, съобщиха световните информационни агенции.

Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)

Това го поставя сред филмите, постигнали най-голям успех в бокс-офиса на САЩ и Канада. Според данни на "Игзибитър рилейшънс", "Отмъстителите: Война без край" вече е събрал 548 милиона долара приходи от прожекции в Северна Америка.

„Отмъстителите 3“ мина „границата“ от 1 млн. лева приходи у нас

Отмъстителите: Война без край
Форум Филм България

В бокс-офиса на САЩ и Канада на всички времена филмът вече е на 8-а позиция, но все още не е изпреварил първия филм от поредицата, който донесе 623 милиона долара приходи през 2012 г.

Най-запомнящите се злодеи на „Марвел“ (СНИМКИ)
 
В световния бокс-офис "Отмъстителите: Война без край" е на 5-о място, като е събрал 1,6 милиарда долара приходи от продажба на билети, сочат данни на "Бокс офис Моджо".

Кадър от Отмъстителите: Война без край
Форум Филм България

На второ място е комедията "Безкраен купон" с участието на Мелиса Маккарти - 19,5 милиона долара приходи, а на трето - трилърът "Проникновение" с Габриел Юниън - 16,5 милиона долара.

Ева Лонгория и Ана Фарис на премиерата на "Зад борда" в Уестууд, Калифорния (СНИМКИ)

Четвърта позиция зае романтичната комедия "Зад борда" с 10,1 милиона долара приходи, следвана от хорър-трилъра "Нито звук" - 6,4 милиона долара и комедията "Диагноза: Секси!" - 3,7 милиона долара.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА