"Черната пантера" направи своя дебют в кината в България през изминалия уикенд и без проблем постави няколко рекорда, както у нас, така и в световния боксофис, съобщават разпространителите.

Историята за принц Т`Чала, който се завръща в родната Уаканда, за да стане крал и съответно супергерой, се превърна в най-касовия първи солов филм за герой от кинематографската вселена на Марвел.

Кадър от "Черната пантера"
Кадър от Форум Филм България

Над 26 000 зрители гледаха "Черната пантера" през изминалите три дни, което нареди филма на "Дисни" на челно място за 3D премиера през 2018 г.

Зрелищен тийзър на „Отмъстителите: Война без край“ (ВИДЕО)

Боксофисът от 307 000 лв. отреди на атрактивното супергеройско приключение второ място за най-добър премиерен уикенд за годината, отбелязват от екипа.

Кадър от "Черната пантера"
Кадър от Форум Филм България

По света "Черната пантера" също се превърна в истински хит. С боксофис от 192 млн. долара в САЩ филмът зае почетното пето място в класацията на най-гледани премиери на всички времена.

Кадър от "Черната пантера"
Кадър от Форум Филм България

През изминалия уикенд новото попълнение в кинематографската вселена на "Марвел" направи своя дебют в 48 държави, които изключват някои от най-големите пазари по света - Китай, Русия и Япония, където тепърва предстои премиерата.

Въпреки че премиерата на филма не се е състояла навсякъде, той вече заема завидното 15-о място на всички времена с боксофис от 361 млн. долара.

Извън боксофиса "Черната пантера" постави още един рекорд - превърна се в най-високо оценения филм за супергерои за всички времена в емблематичния сайт Rotten Tomatoes, посочват разпространителите.

Кадър от "Черната пантера"
Кадър от Форум Филм България

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук