Marvel разширява филмовата си вселена с нови супергерои
Marvel разширява филмовата си вселена с нови супергерои / Форум Филм България

Marvel (Марвел)разширява киновселената си с нови комиксови супергерои, сред които Доктор Стрейндж, Черната пантера и Капитан Марвел - първата супергероиня със собствен филм, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на филмовото студио.

На среща с фенове в Холивуд компанията представи заглавията и датите за излизане на екран на предстоящите си супергеройски продукции до 2019 година. Списъкът включва както продължения на успешни филми по комикси, така и ленти за супергерои, които все още не са демонстрирали уменията си на големия екран.

Първи от новобранците на екран през 2016 година ще се появи Доктор Стрейндж като главен герой на лента със същото заглавие. Доктор Стрейндж е бивш неврохирург, който губи способността си да оперира и се обръща към магията. И въпреки глобално плъзналите спекулации, че ролята на супергероя ще бъде поверена на британския актьор Бенедикт Къмбърбач, от Marvel не потвърждават това. "Ако бяхме избрали изпълнителя на главната роля, щяхме да го представим", казва президентът на студио Marvel Кевин Фейги.

Филмът "Доктор Стрейндж" (Doctor Strange) ще излезе на екран на 4 ноември 2016 година.

Преди обаче да се запознаят с първия от новите супергерои, феновете ще гледат поредните приключения от успешните продукции "Отмъстителите" (The Avengers) и "Капитан Америка" (Captain America). Филмът "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (The Avengers: Age of Ultron) ще тръгне по кината на 1 май 2015 година, а "Капитан Америка 3" (Captain America: Civil War) ще излезе на екран на 6 май 2016 година.

По думите на Фейги студиото разполага с достатъчно време, за да избере актриса за ролята на Капитан Марвел в едноименната лента, която ще тръгне по кината на 6 юли 2018 година. Капитан Марвел е алтер его на героиня на име Карол Денвърс.

И докато студиото разполага със супергероини като Черната вдовица, изиграна от Скарлет Йохансон, за пръв път в комиксовата киновселена жена ще бъде главното действащо лице в собствен филм. Целта е да се привлече интереса на повече дами към света на Marvel, чиито заклети почитатели са основно мъже.

Marvel разширява филмовата си вселена с нови супергерои
netinfo
Кевин Фейги казва, че на този етап няма планове за отделна продукция за приключенията на Черната вдовица, но героинята на Йохансон ще продължи активно да участва в другите екранни комиксови приключения на Marvel.

Другият нов комиксов герой в екранизация на студиото е Черната пантера, алтер егото на Т'Чала - първия афроамерикански супергерой в популярните американски комикси. В ролята на Черната пантера в едноименния филм, който ще излезе на екран на 3 ноември 2017 година, зрителите ще видят Чадуик Боузман. Преди да се впусне в собствено приключение, Черната пантера ще се появи в лентата "Капитан Америка 3" през 2016 година.

"Благословен съм да бъда част от вселената на Marvel, сподели Чадуик Боузман, който присъстваше на представянето заедно с Железния човек Робърт Дауни-младши и Капитан Америка Крис Еванс.

През следващите години феновете на киновселената на студио Marvel, което наскоро беше придобито от "Дисни", ще гледат също "Човек-мравка" (Ant-Man, 17 юли 2015 г.), "Пазители на галактиката 2" (Guardians of the Galaxy 2, 5 май 2017 г.), завръщането на Крис Хемсуърт и Том Хидълстън съответно като Тор и Локи в "Тор: Рагнарьок" (Thor: Ragnarok, 28 юли 2017 г.), и дългоочакваното трето продължение за приключенията на ансамбъла от супергерои "Отмъстителите". Лентата, озаглавена "The Avengers: Infinity War", ще бъде разделена на две части. Първата от тях ще излезе на екран на 4 май 2018 г., а втората - на 3 май 2019 г.

Филмите на Marvel са съществена част от портфолиото на "Дисни". По думите на Фейги първите десет продукции на Marvel, стартирали през 2008 година с "Железният човек" (Iron Man) и "Невероятният Хълк" (The Incredible Hulk), са реализирали приходи от над 7 милиарда долара.

Източник: БТА