В наши дни емоционалната интелигентност е изключително ценно качество. То обединява самосъзнатост, социален нюх, разпознаване на собствените емоции и балансиране на взаимоотношенията. Edna.bg разказва кои зодии имат най-висока емоционална интелигентност.

Риби

Представителите на зодия Риби са емоционално интелигентни и тяхната интуиция е по-силна, отколкото на останалите знаци от зодиака. Хората, родени под този зодиакален знак, са способни да възприемат емоциите и инстинктите си на по-дълбоко ниво.

Рак

Хората, родени под Рак, са в постоянен контакт с емоциите и настроенията си, което от една страна може да ги направи по-уравновесени и зрели. От друга страна, когато са в ниско проявление, силната им емоционалност може да ги саботира и по-скоро да замъгли истинската същност на вътрешния им свят. Когато овладеят стихията си, те се превръщат в страхотни артисти и могат да предадат в изкуство или друга креативна дейност своите и чуждите емоции с отлична прецизност.

Близнаци

Не се изненадвайте, че Близнаците са в списъка. Техния знак е управляван от Меркурий, което ги прави много добри комуникатори, а способността да комуникираш умело е едно от изискванията за емоционално интелигентен човек. Като променлив знак, те притежават фина интуиция за социалната среда, в която се намират и съвсем не са толкова емоционално дистанцирани, колкото изглеждат.

Дева

Девите имат развито око към детайлите, аналитични са и са съпричастни. Отношенията им рядко са драматични и когато са, обикновено не е по тяхна вина. Ако поддържат критичността си на разумно ниво и я използват градивно, те са способни да постигнат истинска хармония в себе си и отношенията си. Да не говорим, че работата в екип с Дева е истинско удоволствие: достатъчно е просто да ги оставиш да си свършат работата както могат най-добре. Те знаят как да попълнят липсващите парчета и да комуникират добре независимо за коя сфера от живота става въпрос.

работа
iStock/Getty Images

Везни

Кралете и кралиците на дипломацията знаят много добре какво искат другите, въпреки че рядко знаят какво те самите искат. Непознаването на себе си е единственото, което липсва на повечето представители на Везни. Стихията им е в това да усещат средата и да поддържат мира във взаимоотношенията си. Те са добри слушатели и самото им присъствие е успокояващо. Ако работят въ6рху себевъзприемането си, са способни да внесат красотата, която създават във връзките си и във вътрешния си свят.

 
Edna.bg