/ Gulliver/Getty Images
Легендарният музикант сър Елтън Джон и Дейвид Фърниш бяха сред първите във Великобритания, които заживяха като партньори от един пол през 2005 г. и сключиха брак точно девет години по-късно, на същия ден, 21 декември. Те отпразнуваха важната годишнина с редки снимки от сватбата си, които публикуваха в профилите си в Инстаграм.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)


„Днес с Дейвид празнуваме две годишнини: 15 години гражданско партньорство и 6 години брак. Връзката ни укрепва с всеки изминал ден и съм много благодарен за любовта, която споделяме, и с двамата ни красиви синове“, написа Елтън в социалните мрежи, подчертавайки, че те са сред малкото късметлии да имат това.

„Все още има милиони хомосексуалисти по света, които са дискриминирани поради своята сексуалност. Това е срамота. Всички ние заслужаваме да бъдем обичани. Ще продължим да се борим за равенство на всички", каза музикантът, който самият дълго време се страхуваше да признае собствената си сексуалност.
 

Елтън прекара четири години в брак с жена, преди да признае, че е гей. Той се запозна с бившата си съпруга Рената Балуъл през 1983 г. в студиото, където записваше албума „Too Low for Zero“, където тя беше звукорежисьор. Двамата се ожениха една година по-късно на Свети Валентин в Сидни, докато бяха на промоционално турне на албума. Двойката се разведе през 1988 г., когато Джон призна, че е гей.
БГНЕС