Кристиан Костов определено е сред най-големите певчески таланти на България – неслучайно през 2017 г. е избран да представя България на фестивала „Евровизия 2017“ с песента „Beautiful Mess“. И, разбира се, точно този талант му спечели почетното второ място. Истинска гордост е да прославиш България на такова равнище. За него това със сигурност е била голяма стъпка, защото на такава сцена той не просто представя себе си, той представя цяла държава. Преди това младежът е участвал и в българското издание на X Factor.

През годините той става все по-непредсказуем както с творчеството си, така и с външния си вид. Стилът му определено е много различен и смел и точно по тази причина е и доста критикуван.

През 2019 г. той дебютира в Китай като най-младия състезател в дългогодишния певчески китайски конкурс "Singer". Целият му сценичен образ, както и точно този различен стил за мода, спечелиха любовта на стотици китайски фенове. Според него дори не е толкова трудно човек да пробие в Китай, защото там се намира аудитория за всекиго.

През годините не малко пъти е оприличаван на жена заради екстравагантните си снимки в социалните мрежи. За него това дори не е обидно, защото все пак той е истински мъж и не се интересува как точно изглежда в очите на хората.

Последното му парче „Built Different” е създадено преди повече от година и е вдъхновено от аниме. За създаването му голяма роля има и брат му. Кристиан споделя, че когато създава музика, той много често не мисли изобщо за себе си, а просто си представя някакъв сюжет и друг образ.

Младият талант вече е преживял една истинска и споделена любов, така че това определено е една от музите му за творчески прогрес.