/ iStock/Getty Images
Диетологът и кандидат на медицинските науки Дария Русакова посочва при какви заболявания не трябва да се яде хляб.

Според нея тези, които искат да отслабнат или са на диета не трябва да се лишават от  хляба. Но тя също така съветва хората, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт: гастрит, пептична язва да не ядат ръжен хляб.

Диетологът съветва да се обърне внимание на състава на хляба. Русакова отбеляза, че в индустриалните хлябове се добавя много сол, а белият хляб съдържа много нишесте и въглехидрати.

Тя призова да не се яде хляб в комбинация с картофи, тъй като тези продукти съдържат много нишесте. Също така не трябва да се комбинира с месо, тъй като тази комбинация влошава храносмилането.
Рамблер