/ ThinkStock/Getty Images
Американски медици извършиха лабораторни експерименти и установиха, че чаят улонг (улун) допринася за забавяне и спиране на растежа на ракови клетки, съобщава сп. Anticancer Research.

Учени от университета в Сейнт Луис, Мисури, заключиха, че честата консумация на чай улонг (улун) намалява възпаленията и помага за по-бързото и по-ефикасно спиране на растежа на ракови клетки в лабораторна среда. В рамките на доклинични изследвания специалистите тествали екстракт от въпросния чай върху образци от тумори на млечната жлеза.

Чаят - напитка с история

По мнението на онколозите, редовната консумация на чай улонг (улун) позволява значително да се намали интоксикацията на организма и да се подобри състоянието на вътрешните органи при агресивни видове лечение.

Защо англичаните пият толкова много чай?

Освен това анализът на ракови заболявания в Китай показал, че в районите, където чаят улонг (улун) е неотменима част от хранителния режим, заболеваемостта от всички видове рак е с 35-40% по-малка в сравнение с показателите за цялата страна.

Американските медици планират и друго изследване, което да докаже укрепващите здравето и стимулиращите имунната система свойства на чая улонг (улун).
БТА