/ iStock
Царевицата е една от най-популярните и разпространени зърнени култури по целия свят. Тя не само е вкусна и популярна съставка в много ястия, но също така е изключително полезна за нашето здраве.

Ето някои от полезните свойства на царевицата:

enlightenedБогата на хранителни вещества

Царевицата е богата на витамини и минерали като витамин В1, витамин В5, фолиева киселина, желязо, магнезий и цинк. Тези хранителни вещества са от съществено значение за поддържането на здравето на нашето тяло.

enlightenedДобър източник на фибри

Тя съдържа значително количество диетични фибри, които помагат за подобряване на храносмилането и поддържането на здравословното функциониране на червата.

enlightenedПодпомага здравето на сърцето

Царевицата е богата на антиоксиданти, които помагат за намаляване на възпаленията и риска от сърдечно-съдови заболявания.

enlightenedПодобрява зрението

Царевицата съдържа витамин А, който е от съществено значение за поддържането на здравето на очите и подобряването на зрението.

enlightenedПодпомага отслабването

Тя е нискокалорична и съдържа малко мазнини, което я прави идеална храна за хора, които искат да отслабнат.

Царевицата е не само вкусна, но и изключително полезна за нашето здраве. Включете я във вашето ежедневно хранене и се насладете на всички нейни полезни свойства.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня