Българките често заемат завидни позиции в класации за красота и сексапил. Мнозина вероятно кимат одобрително, други се усмихват скептично на твърдението. Все пак кой и как пък подрежда, та реши да даде на нашите жени определено място и по кои точно критерии? Защо не първото, ще се чуди някой. Друг пък сигурно ще каже, че сме „по-", ама чак пък „най-".

Българките попадат в топ 10 на най-красивите нации

У нас красотата на българката е тема, по която със сигурност всеки има своето мнение, но хубавите момичета дават основания за национална гордост и за положителни емоции.

През 2016-а българка спечели конкурса „Мис Планет". Избирането на Марина Войкова за „Мис България" миналата година породи полемики. Тя сподели, че не се вглежда в коментарите за себе си.

Българските кралици на красотата през 2016а (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
"Мис България 2015" - скандална, грозна или красива?

И по подобаващ начин затвори устата на онези, които я одумваха, като не просто се представи достойно, а грабна короната на конкурса Мис Планет 2016. Марина Войкова спечели в конкуренция с над 40 участнички от 25 държави, сред които Филипини, Малайзия, Португалия, Холандия, Китай, Сингапур, Бразилия, Шри Ланка, Украйна, Русия, Гърция, Бразилия. Марина сподели, че състезанието, което се проведе в морската столица на Грузия - Батуми, е било много оспорвано.

Българка е "Мис Планет 2016" (СНИМКИ)

В конкурса участничките дефилираха в тоалети на дизайнерите от своите държави, а Марина се представи в шопска носия, което вероятно й е помогнало за титлата. Тя е категорична, че короната не е само нейна, а на цяла България.

Отново на върха: Българка спечели конкурс за красота в Индия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Българка спечели и конкурса Miss Top of the World тази година. Елизабет Методиева победи в надпревара на красотата в индийската столица Ню Делхи. Щастливата победителка развя българския флаг, след като прикова погледите както с впечатляващ вечерен тоалет, така и в народна носия под звуците на „Излел е Дельо хайдутин".

Българските кралици на красотата през 2016а (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Брат и сестра станаха "Мистър и Мис България Свят" (ВИДЕО)

През лятото станахме свидетели и на любопитен прецедент в конкурсите за красота. 26-годишната Галина Михайлова спечели титлата „Мис България Свят". До излизането си на сцената на конкурса, тя никога не се е занимавала с мода, но пък грабна журито и публиката. Още по-любопитно е, че короната на главата на Галина сложи брат й Калоян, който преди това стана „Мистър България Свят" за тази година, а той също попаднал случайно в надпреварата.

В края на годината бе избрана и „Мис България 2016", която ще представи страната ни на конкурса „Мис Планет".

Варненка стана „Мис България 2016"

Габриела Кирова признава, че от малка е била впечатлена от състезанията между красавици и е мечтаела да спечели титлата.

Габриела от малка мечтаела да стане „Мис България"

Дано да повтори и успеха на Марина Войкова.

Но да не забравяме и едни други конкурси и състезания, в които изборът на красавици е част от фестивали и празници, чиято идея е да популяризира родното. Така всяка година Казанлък избира своята „Царица Роза", която оглавява празниците на красивото цвете в града.

Българските кралици на красотата през 2016а (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Абитуриентка спечели титлата "Царица Роза" (СНИМКИ)

Разград и Момчиловци пък избраха своите кралици на киселото мляко.

Аржентинка и българин станаха Кралица и крал на киселото мляко (СНИМКИ)

В Лудогорието конкурсът за Кралица на киселото мляко спечели от най-добрата танцьорка в концертната програма на едноименния Панаир. Поради тази особеност може би не е толкова странно, че призът тази година бе отнесен от представителка на страната на тангото - студентка от Аржентина. Но пък с титлата „Крал на киселото мляко", която се връчва за първи път, спечели ученик танцьор от Разград.

Българските кралици на красотата през 2016а (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Варненка стана „Кралица на киселото мляко" в Родопите (СНИМКИ)

На традиционния фестивал на киселото мляко в Момчиловци обаче триумфира българка. Красавица от Варна покори върха в конкурса за красота, който е част от събитията за празниците, в Родопите.

„Кралицата на ореха" от чепеларското село Орехово (СНИМКИ)

И пак в планината на Орфей, където в чепеларското село Орехово появата на местната кралица е атракция в традиционния празник в чест на дървото, дало име на населеното място.

Мирослава Ангелова бе избрана за "Девойка Кюстендилска пролет 2016"

А в Кюстендил, макар че зимата тепърва започва, сигурно нямат търпение да започнат празненствата за пролетта, част от които е конкурсът „Девойка Кюстендилска пролет".

И в края на годината - обичайното време за равносметки, своеобразното теглена на чертата показва, че красивите български момичета са представили достойно страната ни през 2016-а. На тези пък, на които предстои да влязат в международна надпревара - стискаме палци. Догодина сигурни сме отново красиви момичета в оспорвана надпревара ще спечелят титлите „Царица Роза", „Кралица на киселото мляко" и „Девойка Кюстендилска пролет", както и в други подобни конкурси, защото това е част от традицията.

Българските кралици на красотата през 2016а (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo