Абитуриентка спечели титлата Царица Роза (СНИМКИ)
Абитуриентка спечели титлата Царица Роза (СНИМКИ) / DarikNews.bg

Родената под знака на Близнаци възпитаничка на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов" в Казанлък Йоанна Шишкова стана 48 Царица Роза на Казанлък. Тя бе избрана по време на традиционния спектакъл, с който бе дадено началото на 113-тите Празници на розата в града.

Йоанна, която завършва рекламна графика в Художественото училище, спечели короната на красотата в конкуренция с още 14 момичета. Оспорваната надпревара се проведе в три тура, под зоркото око на публика и 8-членно жури от розопроизводители и търговци от региона, председелствано по традиция от посланика на Япония у нас Н. пр. Такаши Коиздуми.

Казанлъшката царица ще навърши 19 години на 30 май, препрочита да чете Хорхе Букай, а летните й амбиции са да стане студентка в Художествената академия в София със специалност моден дизайн.

Абитуриентка спечели титлата "Царица Роза" (СНИМКИ)
netinfo

В празничното шествие на Казанлък, което е и кулминацията на празниците в Долината на розите, Йонна ще го води заедно с още две красиви казанлъшки момичета, избрани за подгласнички на царица Роза: първа подгласничка стана Таня Стефанова от казанлъшката Математическа гимназия, а втора - Симона Янева от СОУ „Екзарх Антим Първи".

Традиционният чек - билет за пътуване до Япония, връчи на новооизбраната царица посланик Коиздуми. Короната на най-красивата девойка в Долината новата казанлъшка царица получи от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Сред многобройните подаръци за царица Роза и нейните подгласнички бе и полет с делтапланер над Розовата долина.

В спектакъла за избор на царица Роза като солистка на групата Дийп зоун Проджект се представи първата Мини мис царица Роза на Казанлък, избрана през 2003 година, Нелина Георгиева.