/ БГНЕС
Кралските пощи във Великобритания съобщиха за създаването на специален пощенски знак в чест на 100-годишния юбилей на ветерана от Втората световна война Том Мур, който успя да събере под формата на дарения за борба с коронавируса почти 37 милиона британски лири, съобщи Би Би Си.

Ветеран на 99 г. направи 100 обиколки в двора си и събра 15 млн. длр. за британските медици

На 30 април, когато британците ще отбележат неговия рожден ден, всички пощенски клонове в страната ще полагат паметния печат върху писмата и пратките. На него фигурира надпис: "Поздравяваме със 100-годишния юбилей капитан Томас Мур, героя от набирането на средства за Националната здравна служба, 30 април 2020 година!"
"Феноменалното постижение на британския капитан привлече вниманието на обществеността в цял свят и за нас е голяма чест да пуснем специален щемпел в негова чест!", отбеляза представителят на Кралските пощи Дейвид Голд.
 

99-годишен ветеран от Втората световна война оглави музикална класация (ВИДЕО)

Десетки хиляди британци, без да дочакат юбилея, вече поздравиха капитан Мур. Той получи над 100 хиляди пощенски картички, които са изложени в училището в гр. Бедфорд, където учи синът на ветерана.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА