/ БГНЕС
99-годишен британски ветеран от Втората световна война, който стана известен с акцията си за набиране на милиони за здравните работници, борещи се с коронавируса, се превърна в най-стария артист, достигнал №1 в класациите за сингли във Великобритания.

Ветеран на 99 г. направи 100 обиколки в двора си и събра 15 млн. длр. за британските медици

Изпълнението на Том Мур на "You'll Never Walk Alone" - много обичана песен от мюзикъл от 1945 г. – отбеляза пораджбата на 82 000 бройки, съобщи агенция Прес Асосиешйън.
"Това е наистина невероятно!", заяви в официалния си акаунт в Туитър Мур, който е служил с чин капитан в Индия.Сингълът, в който участва Мур, пеещ заедно с актьора и певеца Майкъл Бол и хор от държавната здравна служба, е и най-бързо продаваният сингъл от 2020 г. досега, според ПА.
Надпреварата до място №1 беше тежка, заяви Мартин Талбот, главен изпълнителен директор на Official Charts Company.„Внуците ми не могат да повярват, че оглавих класацията!“, каза пред ПА Мур, който навършва 100 в края на този месец.

Guinness World Records също обяви, че Мур е счупил рекорда за събиране на най-много пари в индивидуална благотворителна акция - над 27 милиона паунда (31 милиона евро).За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС