Блеър иска 20 млн. долара за мемоарите си
Блеър иска 20 млн. долара за мемоарите си / netinfo

Бившият британски премиер Тони Блеър започна да търси издател на своите мемоари, за които разчита да спечели до 20 милиона долара, съобщи телевизия „Скай Нюз“, цитирана от агенция "Новости".

Американският юрист Робърт Бърнет е натоварен със задачата да открие издател и да сключи с него договор за мемоарите на Блеър, посочва БГНЕС. Преди няколко години именно той участва в издаването на спомените на бившия американски президент Бил Клинтън - „Моят живот“.

Тони Блеър бе начело на британското правителство от май 1997 до юни 2007 г. След оставката си той бе назначен за специален пратеник на международния квартет за Близкия изток. През юли тази година на пазара излезе книгата „Годините на Блеър“ (The Blair Years), която е написана въз основа на дневниците на неговия бивш съветник по комуникациите Алистър Кембъл.

В нея подробно се разкриват интересни подробности от политическия и личен живот на премиера и неговото обкръжение в периода 1994-2003 г. Кембъл получи за книгата си около 1 милион лири стерлинги. Мемоари написа също и бившия министър на Блеър- Дейвид Блънкет.