/ ThinkStock/Getty Images
Автомобилистите в североизточна Австралия скоро ще могат да поставят отличителни знаци върху превозните си средства, като например емотикони в регистрационните си номера.

От март в Куинсланд водачите ще могат да добавят усмихнати, намигащи, смеещи се, с очи-сърчица и слънчеви очила емоджита.

Шест факта за емоджитата, които може би не знаете (ВИДЕО)

Най-голямата автомобилна организация на държавата приветства дигиталната добавка.

"От доста време наблюдаваме подкрепа за любимия отбор или град със символ на регистрационния номер и използването на емотикони не е по-различно", заяви говорителят на Кралския автомобилен клуб в Куинсланд Ребека Майкълс.

Знаете ли какво е климоджи? (СНИМКИ)

Лаура Маккий, жител на Куинсланд, вече е поръчала новите си табели.

"Това е доста забавно - ако озари деня на някого, докато чака в задръстване - тогава защо не", каза тя за АФП.

С цена между 100 австралийски долара (70 щатски) и 500 за табела, местни компании критикуват нововъведението, че емоджитата могат да привлекат нежелани реакции.

Публикуваха първата Библия с емоджита


"Цената ги изтласква извън обсега на толкова много хора - никой, когото познавам, няма да ги купува, след като са толкова скъпи", твърди жител на Куинсланд.

"Аз живея в зона с висока престъпност - вярвам, че това ще примами хората да се насочат към коли с подобни придобивки“, твърди друг.

Трети пък смята, че трябва да има повече възможности за шофьорите да изразяват различни настроения.

"Емоджитата трябва да бъдат взаимозаменяеми, така че когато сте уморени, да можете да предупреждавате водачите, или когато сте малко ядосани, съответно също да можете да ги замените", смята местният жител.
БГНЕС