Амал Клуни и Джордж Клуни
Амал Клуни и Джордж Клуни / Gulliver/Getty Images
Тези дни 42-годишната Амал Клуни представи своята нова книга „Право на справедлив съдебен процес в международното право". Представянето премина онлайн по време виртуална конференция в Международната асоциация на юристите. Разказвайки за работата над текста, Амал не забрави да благодари на мъжа си, 59-годишният Джордж Клуни.

Амал се пошегува за обема на книгата и как къртовския труд върху нея се е отразил на брака й. „Знам, че този процес му се е сторил безкраен. Още повече, че аз винаги бях убедена, че съм направил последните поправки, а след това преписвах отново и отново. Работата над книгата вървеше на всички места, където Джордж се снимаше и през цялото време на снимките”, разказа Амал.

„Той беше не само търпелив, но и невероятно ме вдъхновяваше. Вече наистина не ми трябват доказателства, че той е изключителен, но това бе едно от тях”, отбеляза правозащитничката.

„Мисля, че той сега гледа долу в кухнята, затова просто искам да му кажа „благодаря ти”. От своя стана аз мога да обещая, че в името на нашия брак никога повече няма да постъпвам така”, с усмивка добави съпругата на актьора.

Колегите на Амал високо оцениха нейния труд, те го охарактеризираха като „всеобхватен обзор на межгдународната правоприлагаща практика по едно от най-наболелите спорни права в света: правото на справедлив съдебен процес", което е основата на демокрацията.

Джордж и Амал са женени вече 6 години, те имат 3-годишни близнаци Александър и Ела. 
БГНЕС