/ БГНЕС, архив
Адвокатът, който представляваше актрисата Пас де ла Уерта, заведе дело срещу продуцента Харви Уайнсийн и бившия помощник-прокурор Майкъл Рубин, твърдейки, че са действали заедно, за да принудят Уерта да оттегли обвиненията си срещу филмовия магнат, съобщи АП.
 
Харви Уайнстийн купил мълчанието на манекенка за 1 милион долара

Делото е заведено в Лос Анджелис от фирмата на адвокат Арън Филър срещу Уайнстийн, компанията му и адвокат Майкъл Рубин, бивш помощник-прокурор в Бронкс, Ню Йорк. Филър твърди, че Рубин се е представил пред актрисата като защитник на правата на жертвите, но в същност е действал в полза на Уайнстийн "със серия от уловки, заплахи, изнудвания, изцяло извън законните мерки на правната система".
 
„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Филър обвинява Рубин, че е убедил Пас де ла Уерта да се откаже от услугите му, и че я е насърчавал да оттегли обвинението си в изнасилване срещу Уайнстийн. Тя смени адвокатите си, но не се отказа от обвинението в изнасилване.
 
Рубин отхвърля обвиненията, като каза, че Филър е разстроен от загубата на клиент. Той обясни, че е говорил с актрисата, за да й помогне за арестуването на Уайнстийн.
 
Харви Уайнстийн твърди, че в пощата си има информация, която го оневинява

Говорителка на Харви Уайнстийн отрече продуцентът "да има нещо общо с това". Пас де ла Уерта, известна от сериала "Престъпна империя", твърди, че Уайнстийн я е изнасилил два пъти в апартамента й през 2010 г. Тя се свърза с полицията в края на октомври миналата година.
 
Кари Голдбърг, сегашният адвокат на Пас де ла Уерта, каза, че актрисата няма нищо общо с това дело.
БТА