Актрисата Ума Търман
Актрисата Ума Търман / Guliver/Getty Images
Актрисата Ума Търман, която по-рано сподели, че все още е "твърде гневна", за да говори, избра Деня на благодарността, за да изрази по необичаен начин позицията си относно скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, обвинен в сексуален тормоз от десетки жени, съобщи Контактмюзик.

В свое интервю в началото на месеца 47-годишната Търман осъди отношението към жените в Холивуд, но отказа да коментира обвиненията срещу Уайнстийн.
По-рано актрисата не скри, че е твърде гневна, за да говори по този въпрос.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

"Не съм дете и вече знам, че когато изричам нещо под въздействие на гнева, обикновено съжалявам за начина, по който съм се изразила. Когато се успокоя и съм готова, ще споделя каквото имам за казване", заяви звездата от "Опасни връзки", "Криминале" и "Убий Бил".
  В Деня на благодарността обаче Ума Търман по своеобразен начин наруши мълчанието си. Актрисата публикува в сайта Инстаграм своя снимка като настроената си за мъст героиня от "Убий Бил". Привидно целта на поста й бе да отбележи празника, но в посланието си към своите последователи Търман разкри и позицията си относно скандала, който продължава да разтърсва Холивуд.

Харви Уайнстийн купил мълчанието на манекенка за 1 милион долара

Фотографията е придружена от посланието: "Честит Ден на благодарността. Днес съм благодарна, че съм жива, за всички, които обичам и за всички, които имат куража да застанат в подкрепа на другите. Наскоро споделих, че съм гневна, и имам няколко причини за това. Аз също, ако не сте разбрали по погледа ми. Чувствам, че е необходимо време, за да бъдеш точен и коректен, така че...Честит Ден на благодарността на всички! (С изключение на теб, Харви, и на всичките ти порочни конспиратори. Радвам се, че се "печете на бавен огън", защото не заслужавате куршум").

Ашли Джъд разкри как се е измъкнала от Харви Уайнстийн (ВИДЕО)

Прибягвайки до хаштага Аз също, използван преди от жени жертви на сексуално насилие, Ума Търман намеква, че и самата тя се е сблъсквала с нежелани аванси.