Митовете и легендите за това как трябва да се гледа детето са толкова многобройни и толкова странни, че предизвикват не само смях, но и мъничко ужас. Със сигурност сте чували много, но избрахме да ви изброим пет от тях. Вижте ги в канала "Mamma Mia" във vbox7:

Лепене на ушите

На някои от вас може да им се струва странно, но този „метод“ се практикува, за да не стърчат ушите на детето. Е, тиксото не може да помогне срещу това, най-много да навреди и да се наложи да подстригвате косичката му, причинявайки болка, дискомфорт  и вероятно неистов плач. Стърчащите уши зависят от големината на хрущяла, но, ако все пак родителите държат да е естетически издържано, могат да му слагат лента за глава, докато спи, за да не се обръщат ушите.

Не бъркайте с клечки в ушите на бебето! Дори бебешките такива са направени по начин, че нищо да не може да влезе в тях и са доста непрактични. Просто изчакайте, ако има замърсяване – то само ще си изтече. Вкарването на каквото и да е в бебешкото ухо е абсолютно противопоказно, защото натиква калта още по-навътре.

Рязане на мигли

Няма да станат по-дълги и по-извити. Ако родителите са с къси мигли и детето ще бъде, това е също нещо, което се предава генетично и тяхното подстригване със сигурност няма да ги направи нито по-гъсти, нито по-дълги.

Мазане с алкохол

Спрете да мажете венците на децата, когато им никнат зъбите с алкохол! Алкохолът е предназначен само за родители и тяхното успокоение (при нужда), а не за невръстни деца, независимо с какво количество. Не им топете пръстчето в бира, вино и какво ли не. Това става на доста по-голяма възраст (около 17-18 години), но в никакъв случай не и на една.

Привързано родителство: що е то? (ВИДЕО)

„Ще пореве, ще пореве и ще му мине“

Не оставяйте детето да се самоуспокоява. Не го оставяйте да плаче с идеята, че „нищо нямало да му стане“. Това, освен до задушаване, може да доведе да психо-травми и усещане за самота и изоставеност. То има нужда от вас и от вашето присъствие.

дете
iStock/Getty Images

Навличане с дрехи и ръкавици

Не навличайте децата със сто ката дрехи. Децата трябва да пипат, да се населват с бактерии от околната среда. Може да им изрежете ноктите и така няма да дерат кожата си.

дете
iStock/Getty Images


И още:

Бебеносенето - една забравена традиция, която се завръща (ВИДЕО)

Как бебетата се учат на упорство?

Как да имате щастлив брак след появата на бебето? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук