Това е най-удобният и приятен начин да носим бебето
Бебеносенето е една много популярна и интересна тема сред майките в днешно време. Защо да бебеносим, как да бебеносим, каква е разликата в носилките – отговор дава Ася Демирева в канала на Mamma mia във Vbox7.

Какво е бебеносене? Това е процес, зародил се в зората на човечеството. Тогава не са имали колички, кошарки и друго пособия, те са оцелявайки гушкайки и носейки бебетата си.

бебеносене
iStock/Getty Images

Правилната поза?

Крачетата трябва да са на буквата „М“, главичката трябва да е близо до носа на майката, приласкана между гърдите й, а гръбнакът на бебето трябва да е съвсем леко свит, подобно на позата, която бебето е заемало в утробата й. В днешно време изборът на носилки е огромен – слинг шал, слинг с халки, мей тай, различни видове раници – от вас зависи да изберете най-доброто и най-подходящото за вас и вашето дете.

Как да имате щастлив брак след появата на бебето? (ВИДЕО)

Защо да изберем носенето?

Защото ви дава възможност да сте до бебето си. То ви е на „една целувка разстояние“, ръцете ви са свободни за действие, а вие сте абсолютно мобилни. Единственото, което трябва да имате предвид е, как да облечете детето – не по-дебело, отколкото сте облечени вие самите, тъй като през цялото време се терморегулирате взаимно. За зимата има пригодени специално суичъри, якета, както и различни видове шалове и покривала.

бебеносене
iStock/Getty Images

Бебеносенето е най-естественият начин на носене на мъничето.  Имайте предвид, че гледането напред е неприемливо. Първо, защото не е удобно за гръбначето му и второ, защото гледайки света може да получи „зрително преяждане“. Светът, в който живеем е твърде лъскав, шарен, шумен и пренаселен и мозъкът на детето не може да приеме тази информация и се пренасища, а вечер не може да заспи от вълнение или от плач.

Родителите да не общуват с пеленачетата на бебешки език

Разликата между ергономичната носила и кенгуруто?

В развитието на тазобедрените стави. Когато крачетата висят свободно надолу, може да се получи т.нар. „луксация“, когато позата е в буквата „М“, такова нещо не би могло да се случи (ставното легло в тази поза се образува правилно).

И още:

10 пъти по-малко плачат бебета, имащи контакт „кожа до кожа” с майката

Новият човек в семейството

11 мъдри правила на кралското възпитание за умни и добри деца (СНИМКИ)


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук